Ring: 2363 6464

Fødselsbristninger

Når man føder gennem skeden (vagina) kan der forekomme større eller mindre bristninger. Nogle har kun overfladiske bristninger som let lader sig sy, mens andre går i stykker i selve bækkenbundsmusklen og nogle få oplever tillige at gå i stykker i endetarmens lukkemuskel. De der går i stykker i endetarmen bliver opereret med det samme. Efter operationen får man udleveret en folder om hvad man må og hvad man bør undgå.

Sphinkter ruptur

En alvorlig bristning er hvor musklen river sig løs fra knoglen. Det kaldes en Levator Avulsion og det kan du læse mere om her.

Levator Avulsion – afrivning af bækkenbunden

Det er meget vigtigt at komme i gang med at træne sin bækkenbund så hurtigt som muligt efter at have født et barn for ikke at udvikle inkontinens. Jo mere man er gået i stykker jo vigtigere bliver træningen. Det er dog også vigtigt ikke at overdrive og kun træne det man kan uden at det gør for ondt.

Er du i tvivl er det rigtig vigtig at kontakte en fysioterapeut med speciale i gynækologi og obstetrik som kan svare på dine spørgsmål og hjælpe dig i gang med træningen og progression i træningen.

Skriv til Vejle Bækkenklinik