Ring: 2363 6464

Vejle Bækkenklinik tilbyder nu Fysio-Flow som holdtræning

Fysio-Flow påvirker kroppens ro og hvilesystem og skaber bedre bevægelighed i kroppen. Fysio-Flow er tilpasset til patienttræning og selv hvis du har mange skavanker kan du få noget ud af træningen, det er bare et spørgsmål om at få tilpasset øvelserne til dit niveau. Derfor arbejder jeg med små hold.

Fysio-Flow er godt til…

smertepatienter, brystopererede, maveopererede, kejsersnitspatienter, ryg og nakkepatienter og til at nedsætte spasticiteten. Da det påvirker ro og hvilesystemet er det også godt, hvis du er stresset.

Sådan virker Fysio-Flow

Bindevævet (facievævet) er det væv som binder vores krop sammen. Bindevævet forbinder de enkelte muskler med hinanden og forbinder musklerne til knoglerne. Bindevævet ligger rundt om alle vores organger og det afgrænser kroppen med den øverste lag bindevæv nemlig huden. Det hele er bundet sammen og du kan derfor ikke bevæge en del uden at det påvirker andre steder. Når bindevævet bevæger sig, sker der et øget væskeflow. Faktisk sker 80% af vores væskeflow mellem bindevævslagene. Forestil dig at du havde to glasplader som lå tæt sammen. Det ville være ret svært at få dem til at glide mod hinanden, men kommer man en lille smule væske imellem glider det meget nemmere. På samme måde skal der være væske mellem vores bindevævslag for at de kan bevæge sig. Er der ingen bevægelse vil væsken tørre ud og bindevævet vil klistre sammen.

Når man udsætter bindevævet for gentagne langsomme og dynamiske stræk ændrer det karakter og bliver smidigere og mere eftergiveligt. Men bindevæv er lang tid om at ændre sig, så for at opnå længere varende ændringer skal man træne mindst 4 uger. Helt op til to års træning kan man stadig opnå forbedringer når man træner Fysio Flow.

Fysio-Flow og arvæv

Arvæv dannes når man har været udsat for et sår eller en operation. Arvæv består af bindevæv. Hvis bindevævet ikke bevæges gennem op helingen risikerer man det ligger hulter til bulter. Ved at bevæge bindevævet og give et let stræk til området under op helingen får men et pænere og mere eftergiveligt arvæv.

Fysio-Flow til stress

Man kan dæmpe sympaticus som er vores stress-nervesystem ved Fysio Flow fordi der er mange fri nerveender fra det sympatiske nervesystem imellem de øverste facielag. Det er også her der er mest væske til stede. Af samme årsag kan træningen påvirke vores følelser så som lykke, tristhed, sorg.

Fysio-Flow til smerter

Der er mange frie nerveender fra det nociseptive nervesystem, som er det nervesystem der sender besked til hjerne om potentiel eller reel vævsskade.  Nå vi påvirker nocisptorene påvirker vi også smerterne.

Fysio-Flow til ryg og nakkepatienter

Den store bindevævshinde som dækker den store brede rygmuskel, bliver mindre elastisk hvis man har haft vrøvl med ryggen gennem flere år. Bindevævet ændrer langsomt karakter og bliver smidigere hvis det udsættes for gentagne langsomme og dynamiske stræk.

Første hold starter mandag d. 18. september 2023 kl. 15.30-16.30.

Læs mere om Fysio-Flow her

Marianne Schultz

Fysioterapeut

Praktisk information

Dato: Første hold starter mandag den 4. september 2023 kl. 15.30-16.30.

Sted: Havnegade 30, 7100 Vejle.

Introtilbud: 150 kr. pr gang. Ved køb af klippekort med 10 gange er prisen 1.350kr.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til de første 6 træningsgange, efter en første konsultation.

Tilmelding: Via nedenstående kontaktformular. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe på 23 63 64 64.

Tilmeld dig holdet her