Ring: 2363 6464

Tømningsbesvær eller forstoppelse

Lige som nogle oplever at lægge urin, luft eller afføring kan nogle have problemer med at komme af med samme.

Akut tømningsbesvær

Oplever du akut opstået tømningsbesvær, hvad enten det er urin eller afføring, skal du altid kontakte din egen læge.

Længere varende tømningsbesvær

Har du haft svært ved at komme af med urin eller afføring i længere tid kan det skyldes en nedsynkningsproblematik eller en overspændt bækkenbund

Forstoppelse

Forstoppelse kan have flere årsager. Fiberrig kost og nok at drikke er altid første valg for at få styr på tarmen. Men er endetarmen sunket ned, kan dette være en væsentlig årsag. Nogle skal opereres, medens andre kan nøjes med at træne bækkenbunden op.

Det kan jeg hjælpe med

En stærk og sund bækkenbund kan bedre holde underlivsorganerne oppe og et par gode knib kan pumpe resturinen ud og måske hjælpe afføring højere op, så den lettere kan komme ud.  så er du helt tømt inden du rejser dig og trækker trusserne op.  Er du i tvivl om hvordan du træner din bækkenbund kan jeg hjælpe dig.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til ringe, skrive eller komme ned i klinikken, hvis du har spørgsmål til symptomer eller behandlinger.

Vejle Bækkenklinik
Havnegade 28
7100 Vejle

Telefon 23 63 64 64
kontakt@vejlebaekkenklinik.dk

Hyppige vandladninger, svært ved at komme af med rest urin eller lider du af efterdryp

Ligger der lidt rest urin tilbage når du har tisset kan det for både mænd og kvinder være tegn på at en del af blæren er sunket ned, så vejen ud gennem urinrøret ikke er lige til. For mænd kan det også være tegn på at en forstørret prostata trykker på blærehals og urinrør.  Her finders der noget medicin som kan hjælpe eller man kan blive opereret.

Har man svært ved at lade vandet kan det være man hurtigt ska tisse igen. Her kan det være en god ide at tage sig god tid på toilettet. Sid og rok lidt frem og tilbage og mærk efter om der ikke kommer lidt mere. Måske du skal op at stå og ned at sidde igen nogle gange for at få det hele med, eller måske et par gode knib kan hjælpe.

Skriv til Vejle Bækkenklinik